fbpx

Compozitie: 70% polydimethisiloxane, 30% apă purificată
Enterosgel nu conține: zahăr, îndulcitori artificiali, lactoză, gluten, grăsimi, coloranți, aromatizanți sau conservanți.

Ambalare: suspensie orală, tub de 225 grame.
Avertizări: Agitați bine tubul înainte de folosire. La presarea tubului o mică cantitate de apă poate apărea.
Condiții de pastrare: Pastrați la temperaturi între 4-25˚C. Nu lăsați la îndemana copiilor. A nu se lăsa tubul deschis. 
A nu se ingheța. 
A se administra în maxim 30 de zile de la deschiderea tubului.
Termen de valabilitate: data înscrisă pe ambalaj.

Dacă ambalajul este deteriorat:
Nu folosiți produsul dacă ambalajul este deteriorat.

Informații folositoare privind mecanismul de acțiune al Enterosgel:

Tractul gastrointestinal joacă un rol important în menținerea sănătații:
- Furnizează nutrienții necesari
- Servește drept una din principalele rute de eliminare a substanțelor dăunătoare și a toxinelor
- Formează bariera și funcții imunitare

Cauze ale bolilor și simptome

Expunerea acută a tractului gastrointestinal la toxine, agenți patogeni, alergeni, xenobioticelor (pesticide, radionuclizi, săruri și metale grele, etc) duce la dezvoltarea infecțiilor gastrointestinale, intoxicațiilor și reactiilor alergice.
Funcțiile vitale ale organismului sunt asociate cu producția de metaboliți toxici și dăunători. O parte din cei care ajung pe intestine sunt eliminați din organism prin fecale dar restul de substanțe daunatoare se pot reabsorbi în sânge de unde ajung înapoi la ficat, rămnând astfel în circuitul enterohepatic.
Cele mai comune simptome ale intoxicației acute includ senzația generala de rău, durerea de cap, greața, voma, diareea, reacții alergice, febra.
Expunerea prelungită la concentrații scăzute de toxine endogene și exogene duce la intoxicarea cronică care s-ar putea deghiza în diferite afecțiuni cum ar fi sindromul de oboseală cronica sau anemia.

Cum trebuie procedat
Eliminarea toxinelor și patogenilor din tractul gastrointestinal este un pas important în tratarea diferitelor afecțiuni, în obținerea unei stări de sănătate optime și a longevității. Enterosgel este eficient în detoxifierea întregului organism și imbunătațeste starea de sănătate.

Enterosgel
Substanța activă din Enterosgel este un compus polimeric al siliciului organic – polydimethisiloxane. Are o structura poroasă și consistența unui gel.
Enterosgel asigură adsorbția selectivă, ceea ce poate fi explicat prin structurarea porilor în funcție de mărime. Astfel Enterosgel se leagă doar de substanțele nocive din organism și nu acționează asupra substanțelor benefice (vitamine, oligoelemente, substanțe nutritive). Detoxifierea selectivă duce la o îmbunătățire rapidă a stării de sănătate, reglează digestia, mărește rezistența organismului la infecții, ajută organismul să functioneze în condiții optime.

Datorită proprietaților sale fizice și chimice unice Enterosgel nu este absorbit. Enterosgel face o peliculă de gel pe tot tractul gastrointestinal, protejând asfel mucoasa gastrică de substanțele iritante, reface învelișul acesteia și ajută la vindecarea ulcerelor și eroziunilor.

Enterosgel are o capacitate mare de a leaga bacteriile patogene, toxinele și rotavirusii. Astfel creează condițiile necesare creșterii florei intestinale normale și reface imunitatea.

Enterosgel nu adsoarbe nutrienții (inclusiv vitamine, calciu și alte minerale) și prin urmare este un adsorbent intestinal indicat în urmatoarele condiții:

  • Sindromul de malabsorbție și alte afecțiuni digestive cronice

  • Sarcina și copilarie (în timpul creșterii)

  • Deficiențe nutriționale

  • Perioade solicitante din punct de vedere fizic

  • Chimioterapie și radioterapie

  • Insuficiență hepatică și renală cronică

 

Enterosgel se poate administra în siguranță la copii, femei însărcinate și care alăptează.