Principala cauza a aparitiei ulcerului nu este stresul ci Helicobacter pylori.


Helicobacter Pylori este o bacterie care infectează mucoasa stomacului si a duodenului (portiunea initala a intestinului subtire).

Bacteria Helicobacter Pylori este caracterizata de o mare adaptabilitate si capacitate de infectare în mediul puternic acid de la nivelul stomacului.

Se presupune ca incidenta infectiilor cu Helicobacter Pylory este de aproximativ 50% deoarece in cazul contaminarilor, nu se vad semne sau simptome de boala pana cand nu apar complicatiile si persoanele ajung la doctor si se testeaza.

Totusi, unele persoane mai sensibile sau primele simptome de infectie cu Helicobacter Pylory pot si dureri sau senzatii de arsura stomacala, senzatia de greata sau voma, balonare etc

Complicatiile asociate cu Helicobacter Pylory sunt ulcere ale stomacului si intestinului subtire, iritatia mucoasei gastrice care duce la aparitia gastritei si chiar cancerul gastric. 

Tratamentul Helicobacter Pylory este prescris de medicul gastroenterolog si consta in antibiotice puternice. Este posbil ca tratamentul sa nu aiba efect si atunci si schimba tratamentul prin schimbarea tipururilor de tice. Dupa cum stim, antibioticele luate in mod continuu distrug flora si mucoasa intestinala.

Studii clinice au demonstrat efectele benefice in introducerea in schema de tratament a ENTEROSGEL. In 2001 studii clinice au aratat cum ajuta la refacerea florei intestinale normale prin adsorbtia si eliminarea florei patogene, iar in 2002 pe un lot de 30 de pacienti s-a arătat că terapia de eradicare a fost mai eficientă la Lotul 2 care administrau ENTEROSGEL: eradicarea completă a fost constatată în 66,6% (20 persoane), o contaminare nesemnificativa după tratament s-a constatat la 20% (6 persoane) şi moderată la 13,4% (4 persoane).

Deoarece ENTEROSGEL are o actiune de protectie si refacere a mucoasei si florei gastrice. Includerea in schema de tratament pentru eradicarea Helicobacter Pylory duce la rezultate mult mai bune.

 

Stiati ca ... ?

 

  • Majoritatea ulcerelor care nu sunt cauzate de H. pylori sunt date de antiinflamatoare nestroidiene (AINS), cum ar fi Aspirina.